Jim Westergren – om Charity for Bolivia

Jim Westergren driver Todaysweb.se och kommer under januari bli intervjuad med fokus på sökmotoroptimering. Men idag får jag istället möjligheten att fokusera på ett helt annat projekt som han också står bakom, dvs Charity for Bolivia. Ett projekt som jag var helt ovetandes om tills jag läste om det på SEO-forum. Tog själv initiativ och “pushade” lite för insamlingen på denna blogg och det har gett en hel del “sillburkar” till projektet.

Så hur uppkom Charity for Bolivia och när?

Det uppkom i samband med en rabattkampanj för N.nu i december 2012. Förutom en stor rabatt så lovade vi även att ge 10% av alla inkomsterna för N.nu under december månad till föräldralösa barn i Bolivia. Det gick bra och samma decemberkampanj har vi fortsatt med varje år.

Charity for BoliviaDet är först nu under hösten detta året som vi gjort en sajt och börjat samla in donationer från andra. Vi ger då även reklam i form av länkar till de som donerar minst 200 SEK.

Enligt CIA factbook så lever 45% av Bolivias befolkning på under 15kr/dag. Det går bra för TodaysWeb och jag vill gärna hjälpa andra, känns som en skyldighet.

Vad gör organisationen?

Samlar in donationer, stora inköp och sedan leverans.
Detta årets inköp av kläder och mat har tagit ca 15 timmar i tid.
Vi kommer den 26:e december köra ut till en fattig by med lastbil ca 4 timmar bilfärd härifrån och ge till ca 200 familjer.
Vi har för avsikt att köra ut med donationer 2 gånger per år framöver. Vid jul och vid sommar.

Vad är målet gällande insamlade medel för julgåvan nu i år?

5000 USD ska användas för att köpa mat och kläder och det ska sedan doneras till ca 200 riktigt fattiga familjer.

För oss som är intresserade av var pengarna går – kommer det någon uppföljning på hemsidan om hur mycket som samlades in och resultatet av gåvorna?

Absolut. Vi kommer ta en hel del foton, kanske även video, och detta kommer upp i ett blogginlägg på Charity sajten tillsammans med en redovisning hur pengarna spenderades och ett omnämnande med tack för alla som donerade och hjälpte till. Inlägget kommer spridas i nyhetsbrev, sociala medier och liknande.

Välkommen att donera!

Arif Kurbanov

Arbetar dagligen med sökmotoroptimering och har som mål att hjälpa webbplatser att ranka bättre i Google. Kontakta mig

Lämna en kommentar