Därför ska du blogga

Därför ska du bloggaAtt blogga har blivit norm för många. Allt från 16-åriga modeintresserade tjejer som skriver om sina senaste inköp till entreprenören som motiverar sina läsare till att starta eget, driva flera verksamheter och mycket mera! Det kostar väldigt lite att blogga, egentligen ingenting alls. Men om du har ett någorlunda tankesätt som jag har så värderar du tid som pengar, vilket är det enda som bloggande kräver från dig – tid.

Anledningar för att du ska börja blogga är många och där finns många olika sätt som kan hjälpa dig med ditt företag. Här är några stycken:

Närvaro

Genom att ha en blogg så upprättar du nästan omedelbart en närvaro på nätet, speciellt om du lyckas skaffa ett domännamn med ditt företags namn. Om ditt företag primärt är onlinebaserat (webbdesign, webbutveckling m.m.) så är det bara ännu viktigare med internetnärvaro.

Du blir automatiskt en expert

En blogg låter dig att positionera dig själv som en expert inom ditt ämne. Om du bloggar om ditt arbete, problem du stöter på och hur du löser de problemen så låter du din besökare/eventuell kund lära sig mer om hur du är. Din professionella auktoritet ökar bara genom att blogga på det här viset. Det är alltid rekommenderat att låta din personlighet finnas med i dina inlägg, men låt det inte vara den dominerande faktorn, det kommer inte att vara bra för ditt företag.

Nätverkande

Likasinnade personer som är i samma bransch som du kommer att hitta till din blogg efter ett tag. Dessa personer kommer att kommentera dina inlägg om de har en åsikt om det du skriver. Detta öppnar upp dörren för att lära känna nya människor som i det långa loppet kan vara bra för dig och ditt företag. Även om du inte är företagare så kanske det kan ge dig en anställning istället.

Du har alltså mycket att vinna på att börja blogga. Lycka till!

Arif Kurbanov

Arbetar dagligen med sökmotoroptimering och har som mål att hjälpa webbplatser att ranka bättre i Google. Kontakta mig

Lämna en kommentar